Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić ponosan na prijedlog nove marine uz Molo Longo

29.04.2013.

16:58

Autor: Olivera Vinković / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

“Rijeka promjena”, program kandidata koalicije predvođene HDZ-om za gradonačelnika Rijeke Hrvoja Burića, predviđa osnivanje poduzetničke zone na prostoru bivše rafinerije i Torpeda, ukidanje prireza, brigu za beskućnike i izgradnju marine uz Molo longo u riječkoj luci.

Kandidat koalicije HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčevića i HSS-a za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić (HDZ) najvažnijim elementom programa smatra osnivanje poduzetničke zone oko Ulice Milutina Barača, na području bivše rafinerije nafte te negdašnje tvornice Torpedo.

Poduzetnici investitori koji bi se orijentirali na proizvodnju i industriju bili bi oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa te punog iznosa komunalne naknade prve četiri godine, rekao je.

Osim toga, istaknuo je Burić, u Rijeci bi ukinuo prirez, čime bi građanima ostajalo više novca u kućnom proračunu. Iznos od prireza nadoknadio bi se raskidom štetnog ugovora Grada s Tržnicama, čime bi Grad uštedio više milijuna kuna.

Umirovljenici s najnižim mirovinama, između 1500 i 2 tisuće kuna, imali bi besplatno dopunsko osiguranje, a u programu je naglašena i bolja briga za beskućnike.

Hrvoje Burić posebno je ponosan na prijedlog nove vizure Molo Longa koji bi postao marina otvorenog tipa. Marina u putničkoj luci u središtu grada imala bi sedam pontona s 260 vezova te vez za megajahte uz glavni lukobran.

Ocijenio je da je njegov program posve realan i održiv te da će, ako za to dobije mandat, već na prvoj sjednici riječkoga Gradskog vijeća ukinuti prirez i raskinuti ugovor s Tržnicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.