Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić predlaže Deltu za novu lokaciju riječkog autobusnog kolodvora

29.12.2020.

14:39

Autor: Hina

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Predsjednik političke stranke Nezavisna lista Bura Hrvoje Burić predložio je Deltu za novu lokaciju središnjeg autobusnog kolodvora u Rijeci, navodeći da se gradnja može dovršiti za tri do šest mjeseci.

Hrvoje Burić, koji je najavio kandidaturu za riječkoga gradonačelnika, ustvrdio je na konferenciji za novinare u utorak da je nova lokacija na mjestu sadašnjeg kolodvora za lokalne linije mnogo bolje prometno povezana od postojećeg kolodvora na Žabici.

Stručnjaci potvrđuju da na Delti mogu biti i središnji kolodvor i stajalište za lokalne linije, rekao je Burić. Cijena gradnje novog kolodvora ne bi bila viša od 10 milijuna kuna, istaknuo je. Prednost predložene nove lokacije kolodvora je i mogućnost realizacije taksi stajališta u neposrednoj blizini, uz parkiralište na Delti, dodao je.

Sadašnji kolodvor je potpuno neodgovarajući, nenatkriven je, s otežanim pristupom taksijima, lošom prometnom povezanošću, a projektiran je samo za 16 autobusa, naveo je Burić. 

Podsjetio je kako gradske vlasti već 20 godina obećavaju gradnju novog kolodvora, da je u pripremne poslove i izradu dokumentacije do sada utrošeno više od 50 milijuna kuna, a nije se realiziralo ništa. Dodao je i kako kandidat SDP-a za riječkoga gradonačelnika Marko Filipović spominje izgradnju garaža u gradu, ali ne i novog kolodvora.

Hrvoje Burić je ovom prigodom ocijenio da su Marin Miletić i Katarina Peović, koji su najavili kandidaturu za gradonačelničko mjesto u Rijeci, "eksperiment na izborima, jer nemaju iskustva u vođenju sustava", te da su "na neki način egzibicionisti, jer ničime nisu najavili realizaciju bilo kakvog programa".

Više o tome zašto bi kolodvor trebao biti na Delti poslušajte u razgovoru:

Hrvoje Burić: Autobusni kolodvor na Deltu!, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.