Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić: Provjerit ću svaki trošak Grada Rijeke

13.09.2013.

16:37

Autor: Lea Domijan Fišter / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon intenzivne prepiske s kabinetom gradonačelnika Rijeke, HDZ-ovom vijećniku Hrvoju Buriću bit će omogućen uvid u specifikaciju računa koji se odnose na reprezentaciju, službena putovanja, sitni inventar i „ostalo", objavio je na konferenciji za novinare.

Hrvoje Burić je najavio da će u gradskoj upravi, pred novinarima, provjeravati na što se troši proračunski novac. Za sada zna da je na službena putovanja tijekom 2011. i 2012. potrošeno gotovo 3 milijuna kuna, malo više od 2 milijuna i 700 tisuća kuna na reprezentaciju,  a pod zajedničkim nazivnikom ostale usluge u Gradu Rijeci potrošeno je u dvije godine više od 76 milijuna kuna.

Gradske vlasti i gradonačelnika prozvao je za bahato ponašanje i netransparentan proračun te da, kako je rekao, novce troše kao pijani miljarderi. Stoga je najavio kako će ustrajati da dozna za što se točno novac trošio, te poručio gradonačelniku kako neće odustati dok ne vidi svaki račun.

Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.