Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić proziva Šarara i Obersnela: Pokrivali su troškove "Republike"!

29.05.2020.

12:44

Autor: Lea Domijan Fišter

Hrvoje Burić i suradnici pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Hrvoje Burić i suradnici pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Grad Rijeka Europska prijestolnica korupcije" naziv je konferencije za novinare čelnika Nezavisne liste "Bura" Hrvoja Burića, na kojoj je, među ostalim, govorio o kaznenoj prijavi protiv šestorice zaposlenika tvrtke Rijeka 2020.

Policija ih sumnjiči da su kao članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu pozornice i audiovizualne opreme za svečanost otvorenja programa Europske prijestolnice kulture, počinili kazneno djelo nezakonitog pogodovanja. Dvije tvrtke iz Srbije, kaže Burić, uz pomoć Rijeke 2020 pogodovale su jedna drugoj, a on sumnja da je sve to napravljeno kako bi se pokrio gubitak jednoga prethodnog kulturnog promašaja pod nazivom "Republika".

Sve zajedno Hrvoje Burić povezuje s aktivnostima gradskog pročelnika za kulturu Ivana Šarara kojega, osim za gubitak, optužuje i za korištenje službenog automobila za privatna putovanja u Srbiju. Optužuje Burić i gradonačelnika Obersnela, za koga smatra da je sve to znao, kao što ga optužuje i za projekt "Preluk", smatrajući da je u tom slučaju za 3,7 milijuna eura oštetio Grad.

Za ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek Burić tvrdi da obmanjuje javnost kako će se konačna revizija projekta prijestolnice kulture napraviti tek kad projekt završi te da se ništa ne čini po nalazu Državne revizije, a najvećim problemom Burić ocjenjuje DORH. Poslušajte izjavu:

Burić: Državno odvjetništvo pogoduje Obersnelu, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.