Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić: riječki DORH štiti gradonačelnika; građani plaćaju tuđe dugove

16.06.2020.

12:32

Autor: Neva Funčić

Kandidati Bure: Milena Žitinić, Josip Netretić, Hrvoje Burić i  Ljubomir Drušković (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Kandidati Bure: Milena Žitinić, Josip Netretić, Hrvoje Burić i Ljubomir Drušković (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nezavisna lista Bura u 8. izbornoj jedinici izlazi samostalno na parlamentarne izbore, izvijestio je nositelj liste Hrvoje Burić na konferenciji za novinare održanoj ispred zgrade DORH-a u Rijeci. Burić tvrdi da postoji sprega državnog odvjetništva i riječkoga gradonačelnika koja mora prestati.

Zbog štetnog ugovora riječkog Energa, za koji pet godina nije pokrenuta istraga, Hrvoje Burić je riječki DORH nazvao "ladičarima" koji štite gradonačelnika.

Burić tvrdi da je štetna Energova akvizicija iz 2015. godine krivac za visoke riječke račune za grijanje. "Energo je tada kupio tvrtku Amga Adrija za 12,5 milijuna kuna te preuzeo više od 100 milijuna kuna duga te tvtke, s obrazloženjem da će širiti tržište miješanog plina. Tržište nije prošireno, dugove plaćaju građani, a predsjednik Skupštine Energa i riječki gradonačelnik ne odgovara za štete, jer riječki DORH sve prijave državne revizije drži u ladicama", rekao je Burić.

Novinare je izvijestio i kako je Bura u dva navrata održala press konferencije ispred zgrade DORH-a u Zagrebu, gdje su podnijeli prijave zbog štetnog ugovora za korištenje uvale Preluk. Kaže kako je slučaj poslan riječkom DORH-u, gdje je prijava odbačena, zbog nepostojanja namjere za počinjenje štete.

"Mi prestati nećemo", poručio je i najavio kako će se za jednaki tretman odvjetništva boriti i u parlamentu. Poslušajte konferenciju za novinare:

Burić: riječki DORH štiti gradonačelnika, a građani plaćaju tuđe dugove; pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.