Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić: U Obersnelovoj igri nekretninama izgubili smo na Kostabeli

25.04.2018.

17:55

Autor: Lea Domijan Fišter

Hrvoje Burić (lijevo) pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Hrvoje Burić (lijevo) pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Najnoviji propust gradonačelnika koji je dopustio da najatraktivnijih 60 tisuća metara četvornih zemljišta na Preluku bude, ispod cijene, prodano kanadskom biznismenu Nikoli Grgiću, osigurao je Vojku Obersnelu tutulu jednog od najgorih riječkih gradonačelnika, ustvrdio je Hrvoje Burić.

Čelnik riječke Nezavine liste BURA je, na konferenciji za novinare, podsjetio da je riječ o zemljištu za koje je grad godišnje plaćao 1,8 milijuna kuna najam Raiffeisen Consultingu, uz obrazloženje da su gradski urbanisti na tom mjestu predvidjeli izgradnju turističko-poslovnog kompleksa vrijednog čak 120 milijuna eura!

Kanadski biznismen će zemljište preprodati i zaraditi, rekao je Hrvoje Burić, a grad će mu još do 2021. godine morati plaćati najam. Dodao je i da je sramota što je takav biser prodan za svega 50 eura po četvornom metru.

Grad Rijeka je, do sada, Raiffeisenovoj agenciji za nekretnine isplatio više od 20 milijuna kuna za čuvanje tog zemljišnog kompleksa, a sada je prodano, navodno, bez znanja gradonačelnika, za svega 3,3 milijuna eura.

Reiffeisen consulting to nije smio učiniti bez konzultacije s Gradom Rijekom, a i grad je mogao otkupiti to zemljište. Ovako će ostati bez njega i još nekoliko godina plaćati ugovornu obvezu.

Zbog cijene od 50 eura po metru četvornom, što je šest puta manje od prodajne cijene zemljišta na Kostabeli (!), za zemljište na području jedne od najatraktivnijih uvala na našem području, Hrvoje Burić tvrdi da će pričekati neko vrijeme da, možda, institucije odrade svoj posao.

Ako se ne dogodi ništa, zatražit će na uvid bankovnu procjenu vrijednosti nekretnine te podnijeti kaznenu prijavu protiv gradonačelnika za kojeg Burić tvrdi da mu je najnovija zabava - igranje nekretninama. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.