Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić: Vrtić u Rijeci za prvo dijete 300 kuna, za drugo i treće besplatan

23.03.2017.

15:13

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Želimo demografsku obnovu grada Rijeke i zato ćemo svim roditeljima, bez obzira na njihovo imovinsko stanje, omogućiti jednaku cijenu smještaja za djecu, rekao je nezavisni kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić i dodao da za to iz proračuna treba izdvojiti 20 mlijuna kuna.

Na pitanje je li izvedivo da roditelji za prvo dijete izdvajaju samo 300 kuna, dok će za drugo i treće dijete smještaj biti besplatan, Hrvoje Burić odgovara da jest, financijskom konsolidacijom koja sad u Gradu Rijeci, po njemu, ne postoji.

"Za prvo dijete 300 kuna, a za drugo i treće dijete će biti besplatan vrtić. Smatramo da je to ulaganje u djecu i u budućnost ovoga grada", kaže Burić. Dodaje da se na takvim stvarima novac ne smije štedjeti. "Nismo štedjeli ni za dvorane ni za bazene, a ovo je nova politika Rijeke budućnosti: nećemo štedjeti novac na demografskoj obnovi, a nećemo žaliti novac ni za besplatne knjige ni za centralnu kuhinju", poručuje kandidat za gradonačelnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.