Hrvatski radio

Radio Rijeka

Burić: "Zašto se ponovno osniva HKD, gdje je novac od kredita iz 2000.?"

05.04.2018.

14:11

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Hrvoje Burić sa suradnicima (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Hrvoje Burić sa suradnicima (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U što je utrošen kredit od 65 milijuna kuna, koji je podignut kada je ponovno ustanovljen HKD na Sušaku, pitao je danas Hrvoje Burić, čelnik riječke Nezavisne liste Bura, koji traži odgovor od gradonačelnika Obersnela.

Pita ga i zašto je HKD 1996. godine bio zatvoren, da bi se kasnije otvorio s još više zaposlenika, od onih 15 koji su tada dobili otkaz. Među njima je i Milan Rapajić, koji je danas izjavio da i nakon 23 godine još nije riješen njegov radni spor zbog tadašnjeg otkaza. Nekadašnji sindikalni povjerenik djelatnika u kulturi Dragutin Kušić naglasio je da je ukidanje HKD-a 1995. godine bila "čista politička odluka".

"Zašto se ponovno osniva HKD na Sušaku?", pita Hrvoje Burić. "Grad je 2000. godine opteretio nekretninu HKD-a za iznos od 10 milijuna i 110 tisuća švicarskih franaka, protuvrijednosti 65 milijuna kuna. Mi ne znamo zašto je taj novac podignut, što je učinjeno sa 65 milijuna kuna i zašto je Grad Rijeka uopće morao podignuti taj kredit. Želimo odgovor gradonačelnika i želimo transparentno upravljanje imovinom Grada", naglasio je Burić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.