Hrvatski radio

Radio Rijeka

Butković: cestarine neće rasti, a porast cijena u brodskom prometu bit će minimalan

19.04.2022.

12:13

Autor: Ivan Ribarić

Oleg Butković i suradnici na otvorenju ceste Oštrovica - Meja

Oleg Butković i suradnici na otvorenju ceste Oštrovica - Meja

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Neće biti rasta cestarina na autocestama, a poskupljenja u brodskom prijevozu bit će minimalna zbog skoka cijena energenata, naglasio je Butković.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je novo saniranu dionicu državne ceste između Oštrovice i Meje koja će još brže povezati riječku zaobilaznicu i autocestu Rijeka - Zagreb. Riječ je o projektu rekonstrukcije u duljini od 7,2 kilometara, čije je ugovorena vrijednost nešto malo više od 40 milijuna kuna.


Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić naglasio je kako će ovo saniranje donijeti veću sigurnost, ali i bržu povezanost između autoceste i zaobilaznice. Osim toga, omogućit će i razvoj nove dvije gospodarske zone oko Hreljina.


Zbog rasta cijena energenata u brodskom prijevozu doći će do minimalnih poskupljenja, dok će cijene cestarina ostati nepromijenjena. Butković je rekao kako autoceste posluju na rekordnoj razini. Točnije 5,5 posto bolje tijekom uskrsnog vikenda u odnosu na rekordnu 2019. godinu.


Što su sve izjavili ministar Oleg Butković, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić poslušajte u nastavku:

Butković, Škorić i Klarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.