Hrvatski radio

Radio Rijeka

Butković: HDZ mora pobijediti na lokalnim izborima u Rijeci

18.02.2018.

18:22

Autor: Branka Malnar, Hina

Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka

Foto: - / -

U nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića, ministara Olega Butkovića i Garija Cappellija te saborskih zastupnika i ostalih dužnosnika, danas je u Rijeci obilježena 28. godišnjica osnutka riječke gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice.

Predsjednik primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a i ministar prometa Oleg Butković kazao je danas, na proslavi 28. godišnjice osnutka HDZ-a Rijeke, da na sljedećim lokalnim izborima HDZ mora pobijediti u Rijeci jer za to ima snage.


"U gradu vlada stagnacija i nečinjenje po ovom vlašću (na čelu s SDP-om) i zato je potrebno animirati sve pristaše i članove HDZ-a ali i ostale građane, nezadovoljne time kako grad izgleda, kako bi donijeli promjene Rijeci", rekao je.

"Svi infratrukturno važni projekti za Rijeku i Primorsko-goransku županiju su se realizirali dok je HDZ bio na vlasti u zemlji i time smo pokazali da nam je razvoj Rijeke i Županije prioritet", poručio je.

Predsjednik riječke gradske organizacije HDZ-a Lucijan Vukelić istaknuo je da je, kao što je prije 28 godina bilo nužno boriti se za demokratske promjene i ukidanje apsolutističkog vladanja jedne političke opcije u Hrvatskoj, sad to potrebno provesti i u Rijeci.

Ustvrdio je da je HDZ u Rijeci do sada bio u snažnoj medijskoj blokadi i da su morali ulagati višestruko veće napore od drugih da predstave svoje ideje i programe. "Građani zaslužuju bolje vođenje grada, bolje prometno i komunalno uređenje", kazao je Vukelić.

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković  je rekao da se u tom kraju žele prije svega okrenuti mladim ljudima i uvjeren je da će na sljedećim lokalnimi zborima HDZ biti uvjerljivo najjača politička snaga, istaknuo je.

Poslušajte prilog Branke Malnar:
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.