Hrvatski radio

Radio Rijeka

Butković i Capelli: Nakon Pule i Zadra, sad je na redu Zračna luka Rijeka

10.11.2017.

12:55

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kroz Zračnu luku Rijeka dosad je prošlo 145 tisuća putnika, a već sljedeće godine trebalo bi ih, zahvaljujući danas najavljenim ulaganjima, biti 200 tisuća. Nova, bolja zračna vremena su pred vratima - ostvari li se planirano, zračna luka Europske prijestolnice kulture bi 2020. zasjala punim sjajem.

Dva ministra, direktor HTZ-a, župan i vodeći ljudi turizma županije slažu se da možemo bolje, posebno ako ministarstva pomognu. Ono prometa i infrastrukture namaknut će dvadesetak milijuna kuna. "Mi smo lani pomogli Zračnu luku Pula u obnovi staze, pomogli smo Zračnu luku Zadar, evo sad je na redu Zračna luka Rijeka, i dajem apsolutnu podršku svim programima i planovima Zračne luke Rijeka", kaže ministar Oleg Butković.

Dogodine povećanje broja putnika za sto tisuća, a 2019. godine Krk bi trebao imati čvrstu vezu s jednom svjetski jakom aviokompanijom. Ministar turizma Gari Capelli ne otkriva kojom, ali nešto sigurno zna. "Kroz udruženo oglašavanje planiramo u Zračnu luku Rijeka uložiti oko šest milijuna kuna. To je veliki iskorak i veliki signal da nam je i ovaj dio Hrvatske isto tako važan kad gledamo broj noćenja i posjetitelja, da se taj avioprogram malo oživi i da mu se kvalitetnije pristupi", rekao je Capelli.

Putnici će doći, mi jednostavno moramo biti turistička aviodestinacija poput Splita i Dubrovnika – no ministar Butković napominje: "Ovdje treba naglasiti da je kargo promet u Rijeci jako u povećanju, da je Rijeka druga u Hrvatskoj. To mediji malo manje prate. Ne treba gledati samo broj putnika, tu se i druge stvari događaju, tako da ja sam osobno optimist", zaključuje Butković

Optimizam je na vrlo realnim nogama - nova pista, nova zgrada i stajanka za avione, pothodnik do rotora... Do 2020., nadajmo se da je ostvarivo! Iz Omišlja javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.