Hrvatski radio

Radio Rijeka

Butković u Rijeci: uskoro se potpisuje ugovor o izgradnji Pelješkoga mosta!

26.03.2018.

17:06

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je žalbe austrijskoga Strabaga, te zajednice ponuditelja talijanskog Astaldija i turskog IC Ictas Isaat Sanayi uloženu na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkoga mosta s pristupnim cestama.

Protiv rješenja DKOM-a ne može se uložiti žalba, ali se može u roku od 30 dana pokrenuti upravni spor na Upravnom sudu.

Podsjetimo, Hrvatske ceste izabrale su početkom siječnja kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation (CRBC) za gradnju mosta. Ponuda koju su dostavili iznosila je 2,6 milijardi kuna s PDV-om i bila je najniža od svih pristiglih.

"Ovom odlukom smo definitivno korak dalje ka izgradnji Pelješkoga mosta, jer je svladana i posljednja prepreka nakon koje se može potpisati ugovor o gradnji mosta, a ugovor će biti potpisan za nekih petnaestak dana. To je tek prva faza cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a ono što očekujemo nakon potpisivanja ugovora i početka gradnje, da će u projekt biti uključeno nekoliko hrvatskih tvrtki i hrvatskih brodogradilišta. Očekujem da će trebati tri godine da završimo Pelješki most, odnosno da čitav projekt završimo do kraja 2022. godine", komentirao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas u Rijeci.

Poslušajte izjavu:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.