Hrvatski radio

Radio Rijeka

Butorac o sudbini "Jadrana": "Plenkovićev politički bezobrazan potez!"

12.02.2018.

15:15

Autor: Josip Krmpotić

Današnja press konferencija PGS-a (Foto: PGS FB)

Današnja press konferencija PGS-a (Foto: PGS FB)

Foto: - / -

Vlada i premijer Plenković poput riba šute o daljnjoj sudbini crikveničkoga "Jadrana". Sve što su učinili je smjena prvog čovjeka Uprave Dina Manestra, koji je kroz sve ove krizne godine tvrtku izvukao iz gliba, rekao je politički tajnik PGS-a Franjo Butorac.

Namješten je novi čovjek - Pero Matić - a prihvaćena je i ponuda Mirovinskih fondova  za kupnju "Jadrana". "Doista nam nije jasno kakav će odjek, po nama potpuno pogrešni, potezi premijera Plenkovića imati za budućnost tvrtke", zapitao se Franjo Butorac i javno pozvao premijera da odgovori na pitanje što to znači za hrvatsko gospodarstvo u sljedeće dvije, tri ili pet godina.

"Kakva se poruka šalje budućim ozbiljnim investitorima? Hoće li nova Uprava sklopiti menadžerske ugovore s velikim odštetama? Hoće li mirovinski fondovi odustati od kupnje jednog poduzeća koje je prošlo agoniju? Da vi znate kakvu su agoniju prošli ti ljudi, bilo bi vam jasno kako je ovaj potez ne samo nekorektan, nego neozbiljan, pa i politički bezobrazan potez", izjavio je Butorac. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.