Hrvatski radio

Radio Rijeka

Buvljak danas prvi put na Brajdi: nezadovoljni i stanari i prodavači

30.09.2018.

12:58

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

"Buvljaku ovdje nije mjesto, neka se prodavači vrate na Preluk!", riječi su Mire Ramić u ime okolnih stanara, točnije njih 63, koji su potpisali peticiju za zabranu buvljaka na Tržnici Brajda. Buvljak je danas po prvi puta održan u Rijeci umjesto na Preluku.

Potpisi nezadovoljnih stanara (Foto: V. Jurić)

Nezadovoljni su i prodavači, koji se bune zbog znatno manjeg prostora za prodaju te slabog odaziva kupaca. Brinu ih i razne inspekcije, a posebno Carina, koja robu vrijednosti tisuću kuna prvo zaplijeni, a nakon toga odredi kaznu višestruko višu od vrijednosti robe.

Odmah po dolasku na tržnicu Brajda brojne je novinare u ime okolnih stanara dočekala Mira Ramić. Buvljakom na Brajdi nezadovoljni stanovnici okolnih zgrada, ali još su više nesretni prodavači koji žale za Prelukom i velikim brojem potencijalnih kupaca.

Za sada je rezultat nezadovoljstva stanovnika i prodavača 1:1. Pustimo još koju nedjelju da se stvar razvije, pa ćemo moći nešto više reći novoj lokaciji buvljaka. Javlja Vladimir Jurić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.