Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čabar: dodijeljena dva poticaja mladim obiteljima za kupnju nekretnina

10.11.2022.

12:06

Autor: Nenad Lučić

Čabar: potpisani ugovori za dodjelu bespovratnih poticaja mladim obiteljima pri kupnji i adaptaciji stambenih nekretnina

Čabar: potpisani ugovori za dodjelu bespovratnih poticaja mladim obiteljima pri kupnji i adaptaciji stambenih nekretnina

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

U Gorskom kotaru je sve više lokalnih samouprava koje, dodjelom proračunskih potpora, mladim obiteljima nastoje olakšati rješavanje stambenih problema i tako potaknuti njihov ostanak ili doseljavanje na goransko područje. Zbog vrlo nepovoljne demografske situacije, takav je program nedavno osmislio i Grad Čabar.

Predvidjeli su isplatu bespovratnih poticaja namijenjenih kupnji ili adaptaciji nekretnina. 


Nakon provedbe javnih poziva, do ovog su tjedna potpisani ugovori s dobitnicima potpora koji su ispunili uvjete natječaja. 


Čabarski gradonačelnik Antonio Dražović kaže da će, za početak, dvije mlade obitelji dobiti potpore od po 50 tisuća kuna za kupnju nekretnine na području Grada Čabra,  a to bi trebalo biti jamstvo njihovog ostanka u zavičaju. 


"Natječaj za dodjelu istog iznosa bit će iznova raspisan, ali samo za jednog dobitnika i on se ne odnosi samo na one koji žive na gradskom području, već zainteresirane iz drugih krajeva", najavio je Dražović. Natječajni uvjeti predviđaju da dobitnik potpore u Gradu Čabru mora prebivati deset godina i tijekom tog razdoblja ne smije prodavati nekretninu. 


U Čabru su realizirali i javni poziv za pet potpora od po 20 tisuća kuna namijenjenih adaptaciji stambenih prostora. Poslušajte zjavu:

Dražović: potpore kao jamstvo opstanka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.