Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čabar: iz trećeg pokušaja jednoglasno usvojen gradski proračun

22.12.2020.

11:00

Autor: Nenad Lučić

Vijećnici Grada Čabra: kompromisom do usvajanja proračuna iz trećeg pokušaja (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Vijećnici Grada Čabra: kompromisom do usvajanja proračuna iz trećeg pokušaja (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Proračun Grada Čabra za sljedeću godinu triput je u protekla dva tjedna uvrštavan u dnevni red sjednice Gradskog vijeća, koje ga je sinoć jednoglasno usvojilo. Prije toga su prihvaćeni amandmani oporbe koja je tražila više novca za nabavu zdravstvene i školske opreme te mjere populacijske politike.

Novi će proračun obilježiti projektna ulaganja u asfaltiranje i uređenje jedinog preostalog naselja na području Grada Čabra bez odgovarajuće infrastrukture te sanacija postojećeg odlagališta otpada. Zbog kompromisnog planiranja i jednoglasnog usvajanja proračuna zadovoljni su SDP-ov gradonačelnik Kristijan Rajšel i vijećnik oporbenog HDZ-a Martin  Kvaternik.

"Proračun je planiran na ukupni iznos od oko 21 milijun kuna, njegovi izvorni prihodi kretat će se između 13 i 14 milijuna kuna, a ostalo se nadamo dobiti iz državnog Fonda za zaštitu okoliša te Ministarstva regionalnog razvoja", kaže Rajšel i dodaje kako donošenje proračuna jamči nastavak ispunjavanja preuzetih planova i obveza te provedbe projekata.

Kvaternik naglašava kako sudjelovanjem u raspravi o proračunu nisu željeli dovesti u pitanje provedbu gradskih projekata. "Zadovoljni smo što su vladajući prihvatili neke naše amandmane, poput onih koji se odnose na povećanje naknada za novorođeno dijete te osiguravanje novca za kupnju radnih bilježnica učenicima osnovnih i srednjih škola", HDZ-ov vijećnik. Poslušajte izjave:

Rajšel i Kvaternik o čabarskom proračunu, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.