Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čabar: smjena na čelu Gradskog vijeća

29.07.2022.

11:42

Autor: Nenad Lučić

Čabar

Čabar

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Marija Gašpar s Nezavisne liste gradonačelnika Čabra Antonija Dražovića nije više predsjednica čabarskog Gradskog vijeća.

Čabar: većina vijećnika podržala razrješenje predsjednice Gradskog vijeća s Nezavisne liste čabarskog gradonačelnika

Čabar: većina vijećnika podržala razrješenje predsjednice Gradskog vijeća s Nezavisne liste čabarskog gradonačelnika

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Spomenuta je lista, s troje vijećničkih glasova, tijekom sjednice u četvrtak navečer jedina glasala protiv njezinog razrješenja, dok se osmero nezavisnih i stranačkih vijećnika izjasnilo za promjenu. 


Ujedno je većinom glasova za novu predsjednicu Gradskog vijeća u Čabru izabrana Ana Rendulić iz HDZ-a. 


Glavne razloge za razrješenje na sjednici je, u ime svih predlagača, iznio HDZ-ov vijećnik Martin Kvaternik, a o njihovoj odluci se očitovala i smijenjena predsjednica Marija Gašpar


Pri sazivanju i tijekom predsjedavanja sjednicama, smatra Kvaternik, predsjednica Gradskog vijeća, nije sagledavala potrebe vijećnika, već je isključivo vodila brigu o interesima gradonačelnika. Zato je, vodeći sjednice, često zauzimala stav gradonačelnikove odvjetnice, zaboravljajući da obnaša dužnost prve među jednakima. 


S druge strane, smijenjenoj je predsjednici Gradskog vijeća Mariji Gašpar zbog odluke o njezinom razrješenju čak i drago. Naime, ona tvrdi da su time SDP, HDZ i Most pokazali građanima kako su, zapravo, u neformalnoj koaliciji te kako su sve njihove međusobne rasprave zapravo bile tek igrokaz za javnost. Kada su interesi spomenutih stranaka ugroženi, zaključuje Gašpar, tada one u javnosti nastupaju jedinstveno.


Poslušajte izjave:

Čabar: smjena na čelu Gradskog vijeća

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.