Hrvatski radio

Radio Rijeka

Çalişkan ne pokreće Dinu?!

11.01.2013.

17:13

Autor: Neva Funčić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turski investitor, izgleda, nema namjeru pokretati proizvodnju, a radnici Dine su odlučili preuzeti sudbinu u svoje ruke.

Radnike Dine su izludile igre sa sudbinom tvrtke i sa egzistencijom njihovih obitelji pa su odlučili stvari preuzeti u svoje ruke, rekao je predsjednik sindikata Dine Predrag Mihaljević na današnjoj konferenciji za novinare. Naime, nakon što su konačno stvorene sve pretpostavke za poketanje proizvodnje od Uprave koja predstavlja investitora turskog Çalişkana sindikat je dobio odgovor da za sada investitor nema namjeru pokretati proizvodnju jer oklijeva ulagati po postojećim uvjetima.

Sindikat predlaže resornim ministrima i predsjedniku Uprave HEP-a Zlatku Koračeviću da iz predujma kupoprodaje zemljišta za LNG terminal isplati zaostale plaće, te da provjere namjere investitora i obnovu proizvodnju u Dini ponude drugom investitoru. Radnici upozoravaju da plaće nisu primili od lipnja prošle godine, te da egzistencijalno ugroženi ljudi rade za 900 tona otrovnih i reaktivnih kemikalija.

Sjednica nadzornog odbora Diokija sazvana je za ponedjeljak. (foto: Anito Jelović)

Poslušajte što je na konferenciji za novinare zabilježila Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.