Hrvatski radio

Radio Rijeka

Capelli najavio pomoć države u izgradnji skijališta Bijela kosa

10.01.2017.

13:50

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posjet Vrbovskom i Delnicama u Gorskome kotaru obilježio je prvi dio boravka ministra turizma Garija Capellija u Primorsko-goranskoj županiji. U oba grada posljednjih se godina podosta ulagalo u razvoj turističkih sadržaja. Hoće li i kako ministarstvo pomoći da se takav trend i nastavi?

Grad Vrbovsko je, govori gradonačelnik Dražen Mufić, jedan od najboljih primjera u Gorskome kotaru kako se ulaganjima u turizam jača ponuda i počinju osjećati željeni učinci. U posljednje tri godine uloženo je oko 6,5 milijuna kuna, ali i dalje se gosti u Vrbovskome zadržavaju do dva dana, govori Mufić.

Ministar turizma Gari Capelli prvo je obišao frankopanski kaštel u Severinu na Kupi. Uvjerio se u niz ulaganja, od smještaja do uređenja turističkih šetnica, ali najveći i najvažniji projekt vrbovštanskoga razvoja turizma, skijalište Bijela kosa, već godinama stoji. Ministar je rekao da će izgradnju skijališta nastojati uvrstiti u katalog ulaganja Ministarstva turizma i pokušati privući ulagače. I država treba pomoći, kaže Capelli i dodaje da bi se do novca moglo doći putem fondova Europske unije.

Goste Hrvatska sve više zanima tijekom jeseni i zime. Tako prostora ima i za jačanje ponude krajeva poput Gorskoga kotara. "Moja namjera je od prvog dana da krenemo na podučja koja su turistički nerazvijena i gdje dosad nije bilo ulaganja, a imaju fantastične mogućnosti. Ovdje postoje pripremljeni projekti i dobro se planira", rekao je Capelli i dodao da će kao ministar podupirati razvoj turizma u Gorskome kotaru. 

Nakon posjeta Vrbovskoga i Delnicama, ministar Gari Capelli uputio se u pratnji predstavnika Primorsko-goranske županije u obilazak novih sadržaja u Sportsko-rekreacijskome centru Platak. Poslušajte prilog iz Gorskoga kotara te s Platka:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.