Hrvatski radio

Radio Rijeka

Capelli: "Ove godine očekujemo milijardu eura ulaganja u hrvatski turizam!"

26.04.2018.

16:04

Autor: Radio Rijeka

Rovinj je druga najposjećenija destinacija u Hrvatskoj - prvi nakon Dubrovnika (Foto: Borna Filić / Pixsell)

Rovinj je druga najposjećenija destinacija u Hrvatskoj - prvi nakon Dubrovnika (Foto: Borna Filić / Pixsell)

Foto: - / -

Čak milijardu eura investicija u hrvatski turizam možemo očekivati ove godine, najavio je Gari Capelli, hrvatski ministar turizma danas u Opatiji, na otvaranju međunarodnog kongresa "Turizam i hotelska industrija".

Najveće se investicije mogu očekivati upravo u hotelskoj industriji, odnosno obnovi i izgradnji hotela, i to visokih kategorija, s četiri ili pet zvjezdica. Koliko je važno privući što više turista u jadranske hotele, pokazuje i podatak kako oni prosječno u hotelima borave šest do sedam dana i troše 122 eura po danu provedenom u Hrvatskoj, što je 55 posto više nego u ostalim vrstama turističkog smještaja. 

S milijardom eura koji će biti investirani u hrvatski turizam, nastavlja se uzlazni trend ulaganja u ovu našu profitabilnu granu. Tako će u turizam ove godine biti investirano 15 posto više nego lani, a čak 40 posto više nego 2016. godine, rekao je danas u Opatiji hrvatski ministar turizma Gari Capelli. Inače, prošle je godine u Hrvatskoj ostvareno 102 milijuna noćenja, najviše u Istri, zatim u Splitsko-dalmatinskoj županiji te na Kvarneru.

U Hrvatsku su najviše dolazili turisti iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Poljske i Češke, a iz zemalja izvan Europe najviše su noćenja ostvarili su gosti iz SAD-a, Australije, Južne Koreje, Kanade i Kine. Top-destinacije po noćenjima lani su bile Dubrovnik, Rovinj, Medulin i Umag. Poslušajte izjavu Garija Capellija:

Ministar turizma Gari Capelli danas u Opatiji (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Ministar turizma Gari Capelli danas u Opatiji (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.