Hrvatski radio

Radio Rijeka

Capelli: U Hrvatskoj više od 230 tisuća turista, pooštrava se režim ulaska

24.06.2020.

13:50

Autor: Josip Krmpotić

Ministar turizma Gari Cappelli (Foto: Milan Sabić / Pixsell)

Ministar turizma Gari Cappelli (Foto: Milan Sabić / Pixsell)

Foto: - / -

Bez obzira na sva događanja, u Hrvatskoj je trenutno nešto više od 230 tisuća turista i još uvijek bilježimo rast dolazaka, rekao je u Selcu ministar turizma Gari Cappelli i naglasio kako Crikvenica, Novi Vinodolski, Lošinj i Krk bilježe oko 35 posto lanjskih turističkih ostvarenja.

Crikvenička tvrtka "Jadran" potvrdila je da se dobrom suradnjom s dva naša mirovinska fonda itekako mogu realizirati planirana ulagnja, pa im na tom valja čestitati, rekao je ministar Cappelli. "Jadran" je, s uloženih devedesetak milijuna kuna u svoje kampove i hotele, postao perjanicom turzima na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, i poslije Lošinja i Krka bilježe vrlo dobre rezultate u noćenjima i dolascima turista - negdje su na 35 posto lanjskih ostvaraja.

Ministar je komentirao i novi režim kontrole dolazaka turista na našim granicama. "Novi režim se ne odnosi na deset zemalja Europske unije, već će se pooštriti kriteriji prema trećim zemljama", rekao je Cappelli i dodao kako je epidemiološka situacija u tim zemljama "malo narušena", zbog čega će se više kontrolirati ulasci u Hrvatsku. Poslušajte izjavu:

 

Cappelli o režimu na granicama, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.