Hrvatski radio

Radio Rijeka

Capelli: za dvije godine mogli bismo opet imati lanjske prihode od turizma

15.05.2020.

13:31

Autor: Josip Krmpotić

Kava s pogledom na riječko Korzo (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Kava s pogledom na riječko Korzo (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Neće biti lako, ali razloga za optimizam ima. Nakon Slovenije slijedit će i dolasci turista iz Austrije i Češke i sve to motivira nas da u novoj situaciji budemo još bolji, rekao je u Rijeci, obilazeći terase objekata na Korzu, ministar turizma Gari Cappelli.

Ljudi su očito željni druženja, o čemu svjedoče dobro popunjene terase na riječkom Korzu, a dodatni optimizam nude nam razmišljanja turističkih radnika u cijeloj EU. Uskoro ćemo otvoriti i zračni koridor s Izraelom, otvorit će se još neka europska tržišta i vjerujem da ćemo vrlo brzo imati i usaglašen zajednički protokol o dolasku turista, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Ako ne bude većih šokova, sljedeće godine doći ćemo na razinu rezultata iz 2018. godine, a tek 2022. ostvarit ćemo prihode otprilike nalik onima iz 2019. Otvaranjem granica otvorit ćemo i veći broj hotela, tako će se primjerice u Rijeci "Bonavia" otvoriti za desetak dana. "Kontinental" bi se trebao otvoriti 18. svibnja. U Opatiji je već otvoreno pet hotela. Ukratko županija ne spava.

Ministar se osvrnuo i na vijesti koje su stigle iz Slovenije, a vezane su na proglašenje završetka pandemije. Komentirao je i uvođenje CRO kartica, rekavši da domaći turisti ostvaruju 14 posto ukupnog prometa, ali hoće li uvođenje kartica osnažiti hrvatski turizam, kad ih možemo očekivati i kome bi mogle otvoriti ljepše vidike, više poslušajte u tonskom zapisu:

Čekamo usuglašeni protokol o dolasku turista, pripremio Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.