Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cappelli o razvoju kampinga, ulaganju u riječki aerodrom i Haludovu

11.07.2017.

16:12

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma Gari Cappelli sudjelujevao je na sastanku Izvršnoga odbora Kamping udruženja Hrvatske u Njivicama na otoku Krku. Ondje je obišao i novouređeni autokamp te najavio nove propise koji će olakšati razvoj kamping-turizma.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo o važnosti kampinga u Hrvatskoj, izmjenama i dopunama zakonskoga okvira, o daljnjem razvoju te o tekućoj rekordnoj turističkoj godini. Ministar turizma Gari Cappelli obišao je kamp u Njivicama, u kojemu je ove godine izgrađeno 160 novih parcela te animacijski park s bazenima za djecu.

Cappelli je najavio pokretanje postupka oko hotelskoga kompleksa Haludovo u Malinskoj, kao i veća ulaganja u Zračnu luku Rijeka na Krku, koja u ovoj sezoni bilježi najveći rast prometa u odnosu na sve ostale hrvatske zračne luke. Vlada priprema propise koji će olakšati razvoj kamping-turizma, najavili su ministar Capelli i predsjednik odbora Kamping udruženja Hrvatske, Tihomir Nikolaš.

Pomoćnik ministra Robert Pende rekao je, pak, da bi se cijena turističke boravišne pristojbe trebala povećati za jednu kunu od sljedeće godine, o čemu bi Vlada trebala raspravljati ovaj tjedan. Poslušajte što su u Njivicama rekli Gari Cappelli i Tihomir Nikolaš:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.