Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cappelli: Pozivam Komadinu na Marišćinu na sučeljavanje!

21.03.2021.

14:39

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

HDZ-ov kandidat za primorsko-goranskog župana Gari Cappelli predstavio se danas na Marišćini, ispred Županijskog centra za gospodarenje otpadom. Istaknuo je kako je upravo ovaj projekt pokazatelj nesposobnosti SDP-ovog župana Zlatka Komadine, koji u dva desetljeća nije riješio problem otpada.

HDZ-ovi Oleg Butković i Gari Cappelli su istaknuli da su u Primorsko-goranskoj županiji u tijeku 3 milijarde kuna vrijedni razvojni projekti i poručili da je vrijeme je za operativce koji ih znaju voditi. Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković poručio je simbolično kreću u kampanju s Marišćine koja je u financijskom i tehničkom kolapsu, te najavio da će se uhvatiti u koštac s problemima. Cappellija je predstavio kao iskusnog i vrijednog operativca koji znači zaokret u PGŽ. "Ne može se županija samo kititi tuđim projektima", poručio je Butković.

Gari Cappelli je rekao i da će biti prigode i za priče o finim hotelima i turističkim projektima, ali da je prioritet "rješavanje ovog simbola vladanja župana Komadine". Ovo je klasičan primjer njegovog pripremanja projekata, jedini problem koji je trebao, a nije riješio. Nakon dvadeset godina i 300 milijuna kuna koje je utrošio, i dalje smrdi, rekao je Cappelli. Imam tim koji će naći rješenje, bez odgoda i mijenjanja direktora kao na traci, poručio je i istaknuo kako su u tijeku tri milijarde kuna vrijedni projekti u županiji.

Zlatka Komadinu pozvao je na sučeljavanje na Marišćinu i  naveo da je u isto vrijeme rađen sličan projekt u Istri, gdje su problemi riješeni.

Sada treba uložiti još četrdesetak milijuna kuna, rekao je Cappelli, a Butković je poručio da je rješenje za Marišćinu energana. Ako ne može tu zaživjeti, onda ćemo ju zatvoriti, rekao je Cappelli:

Gari Cappelli i Oleg Butković, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.