Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cappelli: Rijeku ćemo snažno promovirati na svim sajmovima

22.09.2017.

11:19

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči otvorenja novog prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, ministar turizma Gari Cappelli i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na radnom su sastanku dogovorili suradnju na turističkom dijelu projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020.

Uz razvoj urbanog turizma Rijeke, najavljena je pomoć vlade u ubrzanju turističkih investicija na Preluku i Kantridi, na prostoru nekadašnjeg brodogradilišta.

"Nadamo se da će, uz resort na Kostabeli, do 2020. biti i na tom području izgrađeni novi smještajni kapaciteti", rekao je Vojko Obersnel, koji je istaknuo kako su dogovorili suradnju sa Ministarstvom turizma i HTZ-om na promociji projekta Europske prijestolnice kulture.

Ministar Gari Cappelli je istaknuo kako Rijeka ove godine bilježi veliki iskorak u urbanom turizmu, kao i ekspanziju u obiteljskom smještaju. "Ne samo u vrijeme karnevala, ili srpnja i kolovoza, već tijekom cijele godine. Bilježimo 20% više dolazaka gostiju i 30% više noćenja, gosti definitivno ostaju u Rijeci. Rijeka je, kao i Split ili Zagreb, počela pratiti trendove u urbanom turizmu. S obzirom na okolicu, zaleđe i otoke, očekuje se nastavak dobrog trenda. Projekt Europske prijestolnice kulture, koji će se ostvariti 2020., vlada će pratiti financijski i svim drugim potporama. Konkretno, dogovorili smo da 2018. i 2019. kroz sva događanja na kojima će biti prisutna Hrvatska turistička zajednica, na svim sajmovima i prezentacijama, Rijeka bude stalni dio promocije Hrvatske u inozemstvu i tuzemstvu", istaknuo je Cappelli. 

Na radnom sastanku su sudjelovali i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa te direktorica Rijeka 2020 d.o.o Emina Višnić.

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.