Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cappelli zadovoljan turističkim razvojem Rijeke

26.09.2019.

14:27

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Hrvatska vlada dosad je za pripremu Rijeke Europske prijestolnice kulture osigurala 30-ak milijuna kuna. Ukupna svota doseći će desetak milijuna eura, a najbitnije je da je sve što je dogovoreno i ostvareno.

Posrednici između Vlade i Rijeke bila su ministarstva kulture i turizma, a obzirom da se sve odvijalo prema planovima i dosadašnja je komunikacija na relaciji Grad Rijeka - Primorsko-goranska županija - Vlada Republike Hrvatske odlična i nema sumnje da će takvom i ostati.

Rekli su to novinarima, nakon radnog sastanka o turizmu i projektu Rijeka 2020 Europskoj prijestolnici kulture, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ministar turizma Gari Cappelli.

U Ministarstvu turizma posebno se raduju spoznaji da Rijeka iz godine u godinu bilježi rast broja noćenja za dvadesetak posto te da je dobar dio razvojnih planova Rijeke okrenut upravo turizmu, rekao je ministar Cappelli. A posebno se to odnosi na radove na Costabelli i Preluku.

Ministar turizma Gari Cappelli je povodom Svjetskog dana turizma posjetio i Ugostiteljsku školu u Opatiji koja je imenovana regionalnim Centrom kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u sektoru ugostiteljstva i turzima.

Ove godine je obilježavanje Svjetskog dana turizma posvećeno temi "Turizam i radna mjesta - bolja budućnost za sve" pa je logičan odabir posjet školi koja desetljećima priprema odlične kadrove čije je znanje od ogromnne koristi za dobrobit hrvatskoga turizma i ugostiteljstva.

Opatijska škola utemeljena je daleke 1.929. godine, a ove je školske godine pohađa 408 učenika. Dio njih imao je priliku pokazati ministru turizma neke od praktično stečenih kulinarskih vještina.

Svjetski dan turizma u Rijeci u petak 27. rujna bit će obilježen završnicom akcije Volim Hrvatsku - volim Rijeku. Na prigodnoj svečanosti bit će uručena priznanja za dugogodišnji doprinos promociji Rijeke i podiznaju kvalitete ugostiteljstva i turizma. 

Poslušajte čime je ministar Cappelli posebno zadovoljan, što se Rijeke 2020 tiče:

Cappelli zadovoljan turističkim razvojem Rijeke, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.