Hrvatski radio

Radio Rijeka

Carinici otkrili kontejner pun krivotvorene robe

27.09.2013.

22:05

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Carinska uprava izvijestila je da su riječki carinski službenici otkrili nekoliko povreda carinskih i trošarinskih propisa. Među ostalim, u kontejneru na Brajdici otkrili su krivotvorenu odjeću, obuću i slušalice.

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Rijeka provodili su pojačani carinski i trošarinski nadzor u četvrtak 26. Rujna i otkrili nekoliko nepravilnosti.

Na Kontejnerskom terminalu Brajdica pregledali su kontejner zbog sumnje u povredu prava intelektualnog vlasništva i u njemu pronašli 250 kartona obuće i odjeće te slušalica robnih marki: Ferrari, Hilfiger, Speedo, Scuba-sub, Schiesser. Roba je premještena u carinsko skladište.

U blizini kružnog toka u Dražicama zatekli su motorno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka ispred kojeg je hrvatski državljanin nudio na prodaju voće i povrće iz vlastite proizvodnje, ali bez potrebnih odobrenja čime je prekršio Zakon o trgovini. Privremeno mu je oduzeta 13.575 kg robe i pokrenut je prekršajni postupak. U istom vozilu utvrđena je i povreda trošarinskih propisa, zbog sumnje u nenamjensku upotrebu pogonskog goriva, s obzirom na prisutnost goriva što ukazuje na postojanje plinskog ulja označenog plavom bojom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.