Hrvatski radio

Radio Rijeka

Caritasu Sisačke biskupije 15 tona hrane i više od pola milijuna kuna pomoći

08.12.2021.

13:51

Autor: Vladimir Jurić

Predstavnici karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije na današnjoj konferenciji

Predstavnici karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije na današnjoj konferenciji

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Predstavnici karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije koje brinu o siromašnima, beskućnicima te ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja danas su na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu Caritasa nadbiskupije Rijeka na Škurinjama, novinarima dostavili pregled najvažnijih djelatnosti u protekloj godini. 

Ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa u Rijeci sestra Marija Faustina Kovačević naglasila je da su u protekloj godini dva događaja bila u fokusu Caritasa, a to su pandemija Covid-19 bolesti i potres na Baniji. Caritas Riječke nadbiskupije poslao je Caritasu Sisačke biskupije 15 tona hrana i više od pola milijuna kuna pomoći.


Ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa u Rijeci sestra Marija Faustina Kovačević:

Ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa u Rijeci sestra Marija Faustina Kovačević

Pored ravnateljice nadbiskupijskog Caritasa, pregled rada u protekloj godini iznijeli su i voditelji i voditeljice karitativnih ustanova: Prihvatilište za beskućnike "Ruže sv. Franje", Socijalne samoposluge "Kruh sv. Elizabete", Kuće utočišta sv. Vinka Pauslkog, te Doma za žene i djecu žrtve obiteljkog nasilja "Sveta Ana". Na konferenciji je predstavljena nova ravnateljica Hospicija sestra Leopolda Ivković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.