Hrvatski radio

Radio Rijeka

Caritasu u Rijeci dnevno se javlja i do 20 ljudi, donacije su dobrodošle

30.11.2017.

13:53

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Caritas Riječke nadbiskupije dnevno se javi dvadesetak osoba, dok je cijele ove godine pomoć zatražilo oko 2000 osoba, rekao je to ravnatelj mons. Nikola Uravić na konferenciji za novinare, na kojoj su godišnji rad predstavile i voditeljice ostalih karitativnih ustanova riječke nadbiskupije.

Hospicij, prihvatilište za beskućnike, socijalna samoposluga – neke su od karitativnih ustanova Riječke nadbiskupije. Osim hrane i odjeće, Caritas je osigurao 65 bolničkih kreveta, pelene za odrasle, ortopedska pomagala, drva za ogrjev, udžbenike i ostale potrepštine za djecu, a kroz projekt "kumstvo na daljinu" 72 djece mjesečno dobiva novac. 

Caritas ne bi mogao raditi da nema pomoći donatora, građana, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, naglasio je Nikola Uravić. "Župa i crkva nezamislive su a da ne skrbe o onima koji su u potrebi i nevolji. I zapravo u njima gleda blagoslov Božji, a kako bi se odrekli samoljublja i sebičnosti. Imamo kome služiti, za nekoga se zauzimati, a dotle mi živimo i kao ljudi i kao vjernici", rekao je Uravić i pozvao sve da se priključe darivanju i u nedjelji Caritasa 17. prosinca. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.