Hrvatski radio

Radio Rijeka

Carnivora Dinarica - novi turistički sadržaji uz rijeku Kupu

22.06.2021.

10:37

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Rijeka Kupa (Foto ilustracija: Pixsell)

Rijeka Kupa (Foto ilustracija: Pixsell)

Foto: - / -

Posljednjih godina Grad Vrbovsko posvećuje sve veću pozornost uređenju novih turističkih sadržaja uz rijeku Kupu. Svojevrsna nadgradnja tih nastojanja bit će i aktivnosti koje će se ovoga ljeta odvijati kroz europski projekt prekogranične suradnje Hrvatske i Slovenije pod nazivom Carnivora Dinarica.

Riječ je o ulaganju u postavljanje opreme za usmjeravanje izletničkih posjeta te uređenje pet info-točaka, a cijeli je posao vrijedan oko 484 tisuće kuna. Početak radova potvrđen je potpisivanjem ugovora s izvođačem, a da će oni biti važan korak prema jačanju turističke ponude uz rijeku Kupu, vjeren je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

"Mislim da će ta turistička ponuda, uz izgradnju šetnica i kupališta Klanac, u dolini Kupe biti još jedan vrijedan sadržaj. Smatram da je taj dio područja Grada Vrbovskog, koji gotovo 29 kilometara graniči sa susjednom Slovenijom, još uvijek nedovoljno poznat i neotkriven. Međutim, uvjeren sam da će to s vremenom postati ne samo važna turistička točka vrbovštanskog kraja, već i cijelog Gorskog kotara", rekao je Mufić.

Poslušajte izjavu gradonačelnika te priču o projektu što ju je u Trisu Radio Rijeke ispričala Tatjana Kušić iz Grada Vrbovskog:

Carnivora Dinarica, pripremio Nenad Lučić

Tris: Tatjana Kušić o tijeku projekta, pripremila Neva Funčić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.