Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čarobne ponikve u Bakru i Jesenjski đir u Jelenju

18.09.2022.

12:25

Autor: HRT - Radio Rijeka

 Lovro Domitrovic

Lovro Domitrovic

Foto: Pixsell / Radio Rijeka

Rijeka Outdoor aplikacija za zaljubljene u prirodu Rijeke i Riječkog prstena organizirala je danas trail događaj Čarobne ponikve u Bakru i bike događaj Jelenjski đir u Jelenju, a najavljuju i posebni događaj, Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu u Kostreni.

Šetnjom Čarobne ponikve u Bakru i možete istražiti bakarsko zaleđe, posjetiti prirodni fenomen u Ponikvama i upoznati njene brojne ljepote i bogatstvo raznolikosti na 8,5 kilometara dugačkoj edukativnoj stazi gdje možete promatrati i krški fenomen povremenog jezera koje nastaje i nestaje.


Vozeći bicikl možete uživati u Jelenjskom điru kroz netaknutu prirodu Jelenja, pratiti našu nepresušnu Rječinu sve do izvora, ali i predivne motive ovog kraja kao Gašparov mlin, Zavičajni muzej, Kovakija te Trg Mlikarice.


Za sve sportaše i zaljubljenike organizira se Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu u Kostreni koji će se održati u subotu 24.9. Očekuje se više od 200 natjecatelja koji će se boriti za titulu državnog prvaka i koji će plivati, trčati i voziti biciklu po Kostreni. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.