Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čarolija Vodnjana: Dani mladog maslinovog ulja

17.10.2021.

10:12

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Turistička zajednica Vodnjana

Foto: Turistička zajednica Vodnjana

Foto: - / -

Od 19. do 21.10. u Vodnjanu će se održati Dani mladog maslinovog ulja. Enološko je to gastronomska manifestacija s tradicijom održavanja od 2004. godine. Kamen i maslina simboli su grada koje su vrijedne ruke stanovnika pretvorile u remek djela suhozidne gradnje te u kapi vrhunskog maslinovog ulja.

Odlična je ovo prilika da kušate vodnjanska maslinova ulje. Osim ulja, posjetitelji mogu uživati u tradicionalnim istarskim delikatesama, poput pršuta i sira, maslinovog ulja, vina renomiranih istarskih vinara, domaćih istarskih kolača, vrhunskoj kuhinji zastupljenoj jelima na bazi boškarina, divljači i ribe, spravljenim koristeći sve inovacije na području suvremenog kulinarstva.

Ljubitelji slastica mogu se prepustiti čaroliji okusa čokolade u kombinaciji s mladim maslinovim uljem koje će i ove godine prezentirati master chocolatier Robert Perić. Najveća atrakcija manifestacije je cooking show tijekom kojeg poznati istarski i drugi kuhari pripremaju svoje specijalitete u kombinaciji s mladim maslinovim uljem.

Ove godine posebni gosti manifestacije bit će Deni Srdoč, najmlađi dobitnik Michelinove zvjezdice i već poznati chef Marijo Čepek. Ono što će vas posebno oduševiti je oil bar u kojem, uz stručno vodstvo, možete kušati mlada maslinova ulja tokom cijele manifestacije, a možete donijeti i vlastita ulja te ih, uz pomoć stručnjaka, testirati organoleptički.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.