Hrvatski radio

Radio Rijeka

Centar za obuku Šapjane: počelo uređenje vježbovnih polja

01.06.2020.

17:12

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Centar za obuku interventnih službi Primorsko-goranske županije u Šapjanama bit će, kada bude dovršen, mjesto obuke svih službi uključenih u sustav domovinske sigurnosti. Sve što još treba da bi se do cilja došlo je pomoć države, pozicija u proračunu te dio sredstava iz Fondova EU.

Kompletan centar vrijednosti je oko 70 milijuna kuna, a na 50 godina Hrvatska vojska ga je ustupila Županijskoj vatrogasnoj zajednici. Kvalitetu je centar već potvrdio ugostivši na obuci vatrogasce iz cijeloga svijeta, od Australije i Tajlanda do gotovo svih europskih država.

U Šapjanama su u ponedjeljak počeli radovi pripadnika inženjerije Hrvatske vojske na uređenju vježbovnih polja koji će biti gotovi za desetak dana.

Pri kraju je energetska obnova objekta, a svoje zadovoljstvo viđenim u ponedjeljak su u Šapjanama izrazili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, brigadni general Krešo Tuškan i zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino KozlevacPoslušajte:

Nema vježbe bez vježbališta, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.