Hrvatski radio

Radio Rijeka

Certificirani proizvođači u Opatiji i uvali Žurkovo

12.03.2022.

11:56

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija proizvoda

Ilustracija proizvoda

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Sajmovi su zamišljeni kao mjesto okupljanja zaljubljenika u eko uzgoj, ali i svih slučajnih i zainteresiranih prolaznika te predstavljaju fantastičnu priliku za bolje upoznavanje s radom ekoloških proizvođača, degustaciju i kupnju vrijednih certificiranih proizvoda.


Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji se i ove godine provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.


Sutra će se od 10:30 do 15 sati u uvali Žurkovo će održati sajam zdrave hrane „Zelena Kostrena“.


Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.


Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije, te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku, žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode.


Opskrbite svoja kućanstva zdravim, ukusnim i korisnim proizvodima ekološki certificiranih proizvođača!Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.