Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ceste, palača, šetnica - grad Cres veliko je gradilište

24.02.2016.

14:10

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Cres je dobar primjer zajedničkih projekata u turizmu, koje ostvaruje uz pomoć Primorske-goranske županije. Jednu od najdužih šetnica na našoj obali, novouređenu šetnicu uvala Dražica - rt Križice, obišao je zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Grad Cres je veliko gradilište. Grade se županijska i državna cesta, počeli su radovi i na Palači Moise, kao i Centru za posjetitelje Beli, poznatom po bjeloglavim supovima. U prošloj godini Primorsko-goranska županija u uređenje šetnice uvala Dražica - rt Križice, jedne od najdužih na Kvarneru, ali i hrvatskoj obali, uložila je preko pola milijuna kuna. Dio novouređene šetnice u koju je uloženo gotovo 250 tisuća kuna, danas je obišao zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić. "Ova je šetnica, usudio bih se reći, jedna od najljepših na kvarnerskim otocima, duga je 10 kilometara i vjerojatno će omogućiti da se sezona produži. Nadajmo se da ćemo ove godine imati priliku vidjeti prve goste u Centru za posjetitelje Beli, da ćemo imati opet priliku brinuti o bjeloglavim supovima", rekao je Boras Mandić.

Radi se i na drugim sadržajima u gradu Cresu. "Projekt Palača Moise jedan je od projekata koji će definitivno odrediti budućnost Cresa. Dizalica s najvećim kranom u Hrvatskoj nad Cresom će stajati vjerojatno dvije godine", ističe gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako. Grad Cres u predstojeću turističku sezonu ulazi s mnoštvom novih sadržaja, na zadovoljstvo turista, ali i otočana. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.