Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nadbiskup Devčić: Isus nam dolazi u susret po svakom čovjeku

24.12.2021.

14:45

Autor: Radio Rijeka

Nadbiskup Devčić u riječkoj katedrali

Nadbiskup Devčić u riječkoj katedrali

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Svim vjernicima i ljudima dobre volje, božićnu poruku i čestitku uputio je riječki nadbiskup monsinjor Ivan Devčić.


Između ostaloga monsinjor Ivan Devčić poručuje: "Isus je već prve noći svoga boravka na zemlji doživio isključenost i odbačenost. To se nastavilo i kasnije, kad se kao izbjeglica morao skriti u Egipat pred onima koji su mu vrebali život. Nije to bez razloga tako. On se utjelovio u odbačenosti zato da se mi ljudi ne bismo nikad osjetili od Boga odbačeni i isključeni. I da ne bismo odbacivali druge. On nikoga ne odbacuje. Čak i one ljude koji su se teškim grijesima svojevoljno udaljili od njega, on ne prestaje ljubiti i činiti sve da se spase i dođu do spoznanja istine."


"Ako smo Kristovi, a po njemu se zovemo kršćani, u našim odnosima s drugima ne bi smjelo biti mjesta za isključivost i odbacivanje. Nikoga ne smijemo zbog naših predrasuda ili strahova isključiti iz naše ljubavi i zajedništva Crkve koja je obitelj. I uvijek kao obitelj koja je Crkva moramo pronalaziti nove načine i nove putove po kojima jedni drugima možemo očitovati Božju blizinu i dobrotu. Bog nas šalje da budemo odraz i odsjaj njegove ljubavi za svakog čovjeka. Pa ako se i događa da neki isključuju, mi budimo hrabri u odluci za prihvaćanje i ljubav, čak i po cijenu da doživimo neprihvaćanje i odbacivanje", poručio je nadbiskup Devčić.


Poruku u cijelosti možete čitati OVDJE i poslušati u nastavku:

Božićna poruka riječkog nadbiskupa Devčića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.