Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četiri poduzetnika PGŽ-a dobili potpore za izrade prototipa inovacija

17.09.2019.

11:19

Autor: HRT Radio Rijeka

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Poduzetnicima PGŽ-a dodijeljeno je ukupno 275 tisuća kuna za izrade prototipa inovacija, točnije pametne torbe za korisnike elektromotornih invalidskih kolica, računalne simulacije interakcije podzemnih i površinskih voda, svjetleće boca za uriniranje te superlaganog sklopivog drvenog stolca.

Za četiri inovativna prijekta sredstava su osigurana iz Zaklade FIPRO (Financijsko podupiranje izradbe prototipova usmjereno na stvaranje tehnološki naprednih proizvoda i usluga). Potpore su dodijeljene poduzeću Adricom za Pametnu torbu za korisnike elektromotornih invalidskih kolica, poduzeću Hidromodeling  za računalnu simulaciju interakcije podzemnih i površinskih voda, poduzeću Tao Tech za svjetleću bocu za uriniranje, te Studiju Juretić za superlagani sklopivi drveni stolac.

Poduzetnik Ivan Juretić iz Studio Juretić, inovatora superlaganog stolca, je tom prilikom izjavio da su ovakva sredstva značajan "vjetar u leđa" poduzetniku zahvaljujući kojima će krenuti u realizaciju svojeg projekta koji je već od prije spreman za tržište, ali ga dosad nije pokrenuo upravo u nedostatku poticaja.

Trenutno su otvorene prijave na Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima na području grada Rijeke u iznosu nešto višem od 2.500.000,00 kn, a prijave se zaprimaju do 12. listopada. Sve informacije o uvjetima i načinu prijave mogu se pronaći na web portalu Grada Rijeke ili dobiti telefonski u Odjelu gradske uprave za poduzetništvo.

Zainteresiranim fizičkim osobama s poslovnom idejom nudi se ulazak kao 11. generacije u Startup inkubator Grada Rijeke za koje su u tijeku prijave. Bitno je napomenuti kako je prošle godine ukinuta dobna granica za korisnike inkubatora, dodatno je proširena mentorska mreža, vrijeme trajanja inkubacije produženo je sa 6 na 8 mjeseci, te su se, također po prvi puta, dodijelile nagrade najboljim Startup projektima u ukopnom iznosu od 175.000,00 kn.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.