Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četiri vikenda ekoloških i gastronomskih događanja u Omišlju i Njivicama

30.04.2017.

08:57

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Omišalj i Njivice mjesta su u kojima se tijekom sljedeća četiri vikenda održava ekološka manifestacija KReKo. Uz ekologiju, njeguje i gastronomsku ponudu ovoga kraja: svaki vikend posvećen je drugome specijalitetu. Događanje prati i festival autohtonih proizvoda.

Ove nedjelje KReKo je u Njivicama, nudi se fešta od šparoga. Tijekom cijeloga dana traje sajam autohtonih proizvoda, a veliku fritaju od šparoga od 18 sati na placi će pripreati poznata kuharica Srđana JevtićKReKo prati i glazbeni program: u 19 sati nastupa folklorno društvo Njivice, a od 20 sati grupa Fortunal.

Za tjedan dana, u subotu 6. svibnja u Omišlju spremaju feštu od janjetine uz nastup grupe Largo. Potom je 13. svibnja KReKo ponovno u Njivicama: tema je KReKenburger, a za dobru zabavu zadužena je grupa Boduli. Za kraj ovogodišnjih događanja Omišalj je 20. svibnja domaćin fešte od plave ribe uz nastup klape Grobnik.

KReKo je najveća ekološka manifestacija Općine Omišalj, pokrenuta 2011. Tematskim gastro-vikendima, posvećenima šparoge, mladome siru, krčkoj janjetini i plava riba nastoji se popularizirati i široj publici približiti ove zdrave, lokalne namirnice. Događanje prate i edukativni sadržaji te eko-akcije čišćenja podmorja.

Svakoga vikedna održava se i sajam autohtonih proizvoda. Tijekom travnja i svibnja posjetioci mogu probati jela s KReKo menija u restoranima i konobama Rivica i Bukaleta u Njivicama te Ulikva i Kaštel u Omišlju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.