Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četvorica odlučuju u prvaku Formule driver

20.11.2022.

12:20

Autor: HRT - Radio Rijeka

Formula diver na Učki

Formula diver na Učki

Foto: - / AK Buzet Autosport / AK Opatija Motorsport

Rekordan broj natjecatelja upravo juri na Automotodromu Grobnik ove nedjelje, 20. studenog u sklopu posljednje utrke jednog od najpropulzivnijih natjecanja u Hrvatskoj - 'Formuli driver'.

"SMX & Becker Formula Driver" peto je ovogodišnje, ujedno odlučujuće, natjecanje HAKS Kupa Formule driver - najmlađe te ujedno najbrojnije discipline auto sportova u Hrvatskoj.


Pozivu organizatora iz AK Buzet Autosport i AK Opatija Motorsport odazvalo se 230 natjecatelja od čega će se njih 116 natjecati u konkurenciji HAKS kupa, a 114 promotivno za Nagradu organizatora.


Tako će ove nedjelje, žestoku bitku na stazi voditi Franco Giacomazzi, Dragan Gajić, Hrvoje Belinić i Marco Tessari koji se u ukupnom plasmanu nalaze unutar samo 7 bodova stoga će posljednji nastup ujedno i biti odlučujući za prvaka Kupa. U ženskoj konkurenciji s jednakim brojem bodova na Grobnik dolaze i Sanja Paradiž te Romina Bressan koje će se natjecati za laskavu titulu prvakinja u ženskoj konkurenciji.


Kružna staza Automotodroma Grobnik, u nešto kraćem izdanju (4.000 metara) bit će usporena s deset "šikana". Verifikacija vozačica i vozača, koji osim iz Hrvatske stižu iz Slovenije, Italije i Austrije, te tehnički prijam automobila održao će se jučer od 14 do 17 sati, a današnji program počinje sastankom s vozačima u 8 sati. Pola sata kasnije počinje trening, a prva od dvije bodovne vožnje predviđena je od 11 sati. 

Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17,30 sati. 

Formula driver u Ogulinu

Formula driver u Ogulinu

Foto: - / AK Buzet Autosport / AK Opatija Motorsport

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.