Hrvatski radio

Radio Rijeka

Četvrtkom na placi: jesenske boje i ugodnija jutra

24.08.2017.

12:02

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije dvadesetak dana, jutra na placi bila su vruća, pa je već u 8 sati znalo biti i više od 30 stupnjeva. Pri kraju kolovoza i dalje je toplo, ali ugodno za šetnju. Na riječkoj je placi veselo, šareno, prometa ima dovoljno, a jesenske boje sve više dolaze do izražaja.

Grožđe možete pronaći na akciji i po 14 kuna, ali i ono malo skuplje za 20 kuna. Na akciji su i šljive, za 7 kuna. Dinja košta 8 kuna, a domaće smokve su po 30 kuna.
 
Ljetnoga voća još uvijek ima puno; nektarinama i breskvama je pala cijena - koštaju 10 kuna, a lubenica je 4 ili 5 kuna. Cijena šumskoga voća zna pasti tokom dana, pa mjerica maline i kupine može biti i 12 kuna, dok je borovnica 20 kuna.
 
Što se tiče povrća, izdvajamo domaće tikvice po 10 i 12 kuna, balancanu, kupus i kelj po 10 kuna i poriluk za 20 kuna. Ističu se i paprike raznih boja - babura košta 6 i 8 kuna, roga 10, a ljute paprike od 16 do 20 kuna.
 
Poslušajte placu Matee Krmpotić, Ive Pavletić Crnić i našega kuhara Kristiana Kozmića:
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.