Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cianfaranijev pozdrav Rijeci i suradnicima u Hrvatskoj

01.06.2015.

19:41

Autor: Marijana Smokvina, Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Generalni konzul Italije u Rijeci Renato Cianfarani upriličio je u povodu Praznika Republike, koji se obilježava 2. lipnja, svečano primanje u opatijskom hotelu "Ambasador". Tom se prilikom pozdravio od brojnih suradnika i prijatelja jer uskoro odlazi na novu dužnost u Njemačku.

Među uzvanicima koji su željeli pozdraviti Renata Cianfaranija bilo je mnoštvo istaknutih pripadnika svijeta diplomacije, politike, gospodarstva, znanosti, sporta te kulture Hrvatske i Italije. Generalni konzul Italije u Rijeci, koji je primanje u povodu Praznika Talijanske Republike u Ambasadoru upriličio sa suprugom Florindom Klevisser, rekao je da ovaj kraj na njega uvijek može računati. 

Cianfarani je naglasio da je suradnja Italije i Hrvatske sve bolja, pogotovo u ekonomskom pogledu. Suradnja s aktualnom vlasti također je dobra i, kako je naglasio generalni konzul Italije u Rijeci, takva će i ostati. Odlazeći na drugu dužnost, generalnog konzula u Münchenu, uvijek ću nositi izuzetno dobar dojam boravka u predivnoj Hrvatskoj, rekao je Cianfarani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.