Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čisto plavo od Pule do Dubrovnika

24.05.2013.

15:28

Autor: Neva Funčić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč nestabilnom vremenu na jadranskoj obali u subotu 25. svibnja radijske stanice HRT-a organiziraju čišćenje plaža od Istre do Dubrovnika. Dio je to mediteranskog projekta čišćenja obala, a Radio Pula, Radio Rijeka, Radio Zadar, Radio Split i Radio Dubrovnik napravit će i ekološki radijski most.

Na obalama Mediterana prvi se put organizira ekološka akcija čišćenja plaža The Binmen of the Med. Podržavaju je obalne radijske stanice mediteranskih zemalja, udružene u COPEAM, zajednicu mediteranskih audiovizualnih operatera.

Na hrvatskoj obali Jadrana, radijske stanice HRT-a zajedno s ekološkim udrugama tijekom jutra organiziraju čišćenje plaža na istarskom rtu Kamenjak, riječkoj Kantridi, zadarske plaže Jadran, kaštelanske u Resniku, te akvatorija dubrovačke gradske luke.

Uz brojne volontere i reportere, u akciji Čisto plavo Radio Pula, Radio Rijeka,Radio Zadar,Radio Split i Radio Dubrovnik zajedno su u eteru od 9 do 10 sati.

Na riječkoj Kantridi nam se možete pridružiti od 9 sati. Akciju su podržali i u njoj će sudjelovati mlađe kategorije HNK Rijeke, novinari Radio Sove - studentskog programa Radio Rijeke, vaterpolisti Primorja, Armada te mnogi poznati Riječani koje predvodi Karin Kuljanić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.