Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Čistoća" organizirano odvozi odbačena božićna drvca, evo rasporeda!

07.01.2021.

10:55

Autor: HRT - Radio Rijeka

Odbačene jelke mogu se odvesti u reciklažno dvorište ili odložiti uz kontejnere za smeće, po rasporedu prema mjesnim odborima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Odbačene jelke mogu se odvesti u reciklažno dvorište ili odložiti uz kontejnere za smeće, po rasporedu prema mjesnim odborima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, riječka "Čistoća" će organizirano prikupljati božićna drvca, i to od 8. do 19. siječnja. Osim što ih možemo sami dovesti u reciklažna dvorišta, organizirano će prikupljati drvca odložena uz spremnike za miješani otpad, po rasporedu po mjesnim odborima.

Božićna drvca možemo sami dovesti jedno od tri reciklažna dvorišta u Mihačevoj Dragi (od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati), na Pehlinu (od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 8 do 13 sati) i u Ulici Jože Vlahovića (ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 15 sati, srijedom i četvrtkom od 13 do 20 sati te subotom od 8 do 13 sati), javili su iz Komunalnog društva "Čistoća".

Drvca se u razdoblju od 8. do 19. siječnja mogu odložiti i pokraj spremnika za preostali miješani komunalni otpad u skladu s terminima za organizirani odvoz. Termine donosimo u tablici u privitku, po mjesnim odborima Grada Rijeke, a prikupljanje će se odvijati svakog dana osim nedjeljom.

Iz "Čistoće" mole građane da se pridržavaju naznačenih termina, da drvca ne odbacuju u okoliš i ne bacaju u spremnike za otpad ni na druga razna mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.