Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Clark": Netflix u riječkoj luci snima seriju o slavnom švedskom gangsteru!

28.04.2021.

13:39

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Bill Skarsgård, Adam Lundgren i Jonas Åkerlund (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Bill Skarsgård, Adam Lundgren i Jonas Åkerlund (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

U Rijeci se snima švedska televizijska serija "Clark", priča o najzloglasnijem švedskom kriminalcu Clarku Olofssonu, u kojoj glavnu ulogu igra Bill Skarsgård, a redatelj je Jonas Åkerlund, koji je ujedno i koscenarist ove Netflixove mini-serije od šest epizoda.

Serija se temelji na autobiografiji Clarka Olofssona Vafan var det som hände (otprilike: Koji vrag se to dogodio) i prati njegov život od ranoga djetinjstva do danas. Riječ je o jednoj od najkontroverznijih osoba suvremene Švedske, osuđenog za trgovinu drogom, pokušaj ubojstva, otmicu, krađu i brojne pljačke banki - od kojih je jedan propali pokušaj u banci u glavnom gradu Švedske 1973. godine nadahnuo koncept štokholmskog sindroma, stanja emocionalne veze i identifikacije s napadačem.

Najobožavaniji švedski kriminalac pola je svoga života proveo iza rešetaka i ostavio bolne tragove brojnih trauma, slomljenih srca, razočaranja i destrukcije - pa u produkciji naglašavaju kako se serija temelji na istini, ali i lažima čovjeka čiji život prikazuje. 

Snimanje serije odvija se na Senjskom pristaništu u riječkoj luci, a Pixsellov fotograf Nel Pavletić ekskluzivno je zabilježio detalje - pogledajte fotogaleriju!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.