Hrvatski radio

Radio Rijeka

Club Adriatic prodan švicarskom Immo Investu za 54 milijuna kuna

11.04.2018.

10:10

Autor: Hina

Club Adriatic upravlja i Kampom Uvala Slana s apart hotelom Klub Vala u Selcu (Foto: Croatia Club)

Club Adriatic upravlja i Kampom Uvala Slana s apart hotelom Klub Vala u Selcu (Foto: Croatia Club)

Foto: - / -

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je da je potpisan ugovor sa švicarskom tvrtkom Immo Invest Partner, koja je za 54 milijuna kuna kupila tri poslovna udjela, odnosno sto posto temeljnoga kapitala Cluba Adriatic.

Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Cluba Adriatic početkom ovog tjedna potpisali su ravnatelj CERP-a Milan Plećaš i predsjednik Upravnog vijeća tvrtke Immo Invest Partner AG Dzek Djoric, izvijestio je CERP na svojim internetskim stranicama.

"Time je uspješno dovršen postupak privatizacije Cluba Adriatic d.o.o. i to 17 godina nakon što ga je negdašnji Hrvatski fond za privatizaciju, pravni prednik CERP-a, osnovao s nakanom da ponajprije bivša vojna odmarališta, hotele i kampove privede turističkoj svrsi", ističu iz CERP-a.

CERP je krajem rujna prošle godine započeo postupak prodaje Cluba Adriatic objavom javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju te tvrtke, a u tom je prvom krugu prikupljanja ponuda zaprimio 15 pisama namjere.
Potencijalni investitori koji su poslali pisma namjere bili su pozvani i na dostavu obvezujućih ponuda, što je naposljetku učinio samo Immo Invest Partner AG.

Ta je švicarska tvrtka za stopostotni udio u Clubu Adriatic ponudila 54 milijuna kuna, ili 6,4 milijuna kuna više od početne cijene od 47,59 milijuna kuna koliko je tražio CERP.

Nad Clubom Adriatic je u listopadu 2014. pokrenut postupak predstečajne nagodbe. No, Trgovački sud u Zagrebu je početkom travnja 2016. godine prekinuo postupak za sklapanje predstečajne nagodbe do pravomoćnog okončanja upravnog spora pokrenutog pred Upravnim sudom u Zagrebu.

Vlade Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića u ljeto 2015. odnosno u ljeto 2016. donijele su gotovo identične odluke da turističko društvo Club Adriatic d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, do 31. listopada 2016., odnosno do 31. listopada 2017. nastavlja upravljati turističkim nekretninama/tvrtkama - Turističko naselje Perna s hotelom Komodor i kampom u Orebiću na Pelješcu, Hotelom Hrvatska iz Baške Vode na Makarskoj rivijeri, Kampom Uvala Slana s apart hotelom Klub Vala u Selcu kod Crikvenice te s Kampom Kupari.

Donošenje takvih odluka Vlada je objašnjavala "omogućavanjem okončanja postupka predstečajnih nagodbi te reguliranja formalno-pravnog statusa nekretnina kojima upravlja Club Adriatic".

U rujnu prošle godine Upravno vijeće CERP-a je odlučilo o novom pokušaju prodaje, a od potencijalnih ponuditelja je zatražila i da u obvezujućoj ponudi obvežu osigurati financijska sredstva da Club Adriatic podmiri sve obveze prema predstečajnoj nagodbi, odnosno namiri sve vjerovnike čije su tražbine utvrđene u postupku predstečajne nagodbe te prioritetne tražbine radnika i potraživanje Slatinske banke, koja se kao razlučni vjerovnik odlučila na izdvojeno namirenje tražbina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.