Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čordašev: Vijećnici Kluba Liste za Rijeku "ekstremno licemjerni političari"

11.10.2019.

10:53

Autor: Hina, HRT Radio Rijeka

Riječko Gradsko vijeće (Foto: Pixsell)

Riječko Gradsko vijeće (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Riječki gradski vijećnik Akcije mladih Tihomir Čordašev poručio je u četvrtak da su jedini ekstremisti u tom vijeću trojica vijećnika Kluba Liste za Rijeku. Tijekom dana, na našu objavu reagirao je Danko Švorinić poslavši "Ispravak reagiranja Tihomira Čordaševa".

Čordašev o vijećnicima Kluba Liste za Rijeku rekao: "trojac ekstremno licemjernih političara koji bez ikakve zadrške kažu da su protiv, a onda bez imalo srama glasaju za zaduženje za brod Galeb".

Čordašev je priopćenjem reagirao na optužbe predsjednika i gradskog vijećnika Liste za Rijeku Danka Švorinića da su Čordašev i HDZ-ova vijećnica Ivona MIlinović, u suradnji sa "skupinom ekstremista" izvan Gradskog vijeća, putem društvenih mreža vrijeđali i prijetili vijećnicima koji su glasovali za zaduženje Grada Rijeke od 44 milijuna kuna za vlastitu komponentu u europskom projektu prenamjene broda Galeb u muzej i uređenje Palače šećerane u kompleksu Benčić.

"Tri mjeseca su radili cirkus od Gradskog vijeća iako smo svi znali da su sklopili dogovor ispod stola s Obersnelom. Tri mjeseca su radili budale od riječke javnosti pokušavajući sakriti svoje pravo lice, no u konačnici su ipak natjerani da se razotkriju. I sada suočeni s bijesom svojih glasača, da bi sakrili svoju sramotu mene prozivaju jer sam im to jasno i glasno rekao na vijeću", naveo je Čordašev.

Danko Švorinić u svom priopćenju u petak piše: "Prije svega, nije mi jasno zbog čega se Tihomir Čordašev uporno želi ugurati među ekstremiste. Ja ne mislim da je kolega politički ekstremist, ali se u najmanju ruku našao u lošem društvu. Prema mojem dubokom uvjerenju, on ne sudjeluje u donošenju političkih odluka nego figurira više kao dodatna oprema HDZ-ove vijećnice Ivone Milinović, od koje se zbog ekstremizma ogradila i vlastita stranka." 

"Eto, ja koji sam bio i ostao oponent Obersnelove politike, ja sam za Švorinića ekstremist i mene treba istražiti i odstraniti i što sve nije nabrojao u svom bijednom pokušaju skretanja pozornosti s toga da je, nakon što je 12 godina glumatao nekakvu oporbu, sad postao presudni, 19. igrač Vojka Obersnela. Od žestokih Obersnelovih kritičara preko noći su postali veći Obersnelovci od Obersnela", naglasio je. 

Čordašev je ustvrdio da "laži i klevete Švorinića nisu legalno sredstvo političke borbe" te da će takvo postupanje zasigurno imati sudski epilog.

Švorinić je u srijedu izvijestio da je prijavio nadležnim institucijama prijetnje i uvrede upućenim vijećnicima Liste za Rijeku. One su uklonjene s društvenih mreža, ali su dokumentirane, rekao je. Ekstremisti izvan Gradskog vijeća, koje je spominjao, pojasnio je, skupina su okupljena oko stranice Riječka enciklepedija Fluminensia, na kojoj su, uz druge uvrede i prijetnje, objavljene fotomontaže gradskih vijećnika koji su glasali za zaduženje, u uvredljivom kontekstu.

O zaduženju za obnovu broda Galeb i uređenju Palače šećerane raspravljalo se žestoko na trima sjednicama Gradskog vijeća ovog ljeta i jeseni, uz oštro protivljenje zaduženju oporbe. Na konačnom glasovanju na prošlotjednoj sjednici odobreno je zaduženje, za što je glasalo 18 vijećnika vladajuće koalicije i tri vijećnika Kluba Liste za Rijeku, čime je ostvarena potrebna natpolovična većina.

Klub vijećnika Liste za Rijeku čine dvojica članova ove političke stranke, Švorinić i Predrag Miletić te Zvornimir Peranić, član Mosta nezavisnih lista, koji se razišao s Mostom, ali je ostao njegov član.

"Ispravak reagiranja Tihomira Čordaševa" Danka Švorinića u cijelosti pročitajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.