Hrvatski radio

Radio Rijeka

Corona Cabaret: Biserna igra četveročlanog tima

30.05.2020.

11:15

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Svibanjski program riječkog HNK Ivana pl Zajca naziva "Velika revija malih formata" sinoć je završio fantastičnim "Corona Cabaret-om". Biserna igra četveročlanog tima treba biti na "daskama koje život znače" još puno puta.

Jedan veliki, raspjevani, čupavi, sivi mačak kojeg je glumački i glasovno utjelovio sjajni Dario Bercich i jedno veliko crveno klupko vune, uveli su nas u zanimljivu glumačko - glazbeno priču s aktualnom temom, ali ne samo korone, već i općenito, svakodnevnih životnih situacija.

Autorski i glumačko glazbeni dvojac, Nikola Nedić i Mario Jovev, sasvim su otkačeno i ležerno uveli publiku u priču o životu, a uz njih je u ulozi Corone, šaren i posve pokriven, izvrsno pristajao neopterećeni i rasplesani glumac Dean Krivačić koji je i bez lica, izazivao svojim pokretima, emocije u gledalištu.

Nedić i Jovev su zaigrani dvojac, izvrsno usklađen, fantastične dikcije i dobrih vokalnih karakteristika, koji su nam poklonili sat vremena čiste energije uz smijeh u kojem smo imali i poneki trpki okus prepoznavanja mračnih trenutaka sadašnjice. Originalni, uz gitaru, mandolinu i zvučne, ritmične dvije žlice, u izvrsno pokretljivoj ruci, pokazali su koliko znači profesionalna jednostavnost koja u igru uvlači publiku i osvaja ih svakim novim songom. A bilo ih je devetnaest i još samo za oduševljenu publiku nakon dugotrajnog pljeska, i dvadeseti. 

Na predstavi se smijala i uživala i Gloria Fabijanić Jelović:

Corona cabaret, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Galerija
Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.