Hrvatski radio

Radio Rijeka

Coworking - idealan način povezivanja poduzetnika iz ruralnih sredina

28.02.2019.

12:39

Autor: Nenad Lučić

Stručni savjetnici projekta P- Iris u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Stručni savjetnici projekta P- Iris u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Lokalna razvojna agencija PINS iz Skrada, uz potporu europskih fondova, provodi projekt "P-Iris", kojim se nastoji umrežiti i povezati mlade poduzetnike. Na sinoćnjem poduzetničkom susretu u Delnicama govorilo se o stvaranju tzv. "coworking" prostora.

Stručnjaci su na susretu govorili o uspješnim inozemnim iskustvima stvaranja takvih zajedničkih prostora za rad, koji poduzetnicima iz ruralnih sredina olakšavaju realizaciju zajedničkih poslovnih ideja. "Petnaestero ljudi je došlo na susret želeći vidjeti što možemo zajedno napraviti, a to je fenomenalan broj jer ni mnogo veće sredine nemaju takav odaziv", rekao je direktor Agencije PINS Danijel Bertović.

"Cilj je utvrditi koji su naši proizvodi i usluge komplementarni, kako se možemo nadopunjavati te na koji način ono što nudimo možemo plasirati na tržište po puno većoj cijeni", naglasio je Bertović i dodao kako žele zaposliti nove ljude i osigurati da današnji poduzetnici postanu mentori mlađim kolegama. Poslušajte izjavu:

Bertović o povezivanju goranskih poduzetnika, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.