Hrvatski radio

Radio Rijeka

Creative StartUp: riječki kreativci okupljeni u bivšem Bernardiju

07.05.2015.

17:29

Autor: Ivica Vrkić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru europskog projekta "Creative StartUp" u prostoru bivšeg Bernardija otvorena je istoimena trodnevna manifestacija što obuhvaća konferenciju, izložbeni sajam i popratni klupski program. Uz domaće snage, predstavlja i goste iz Slovenije.

Tijekom tri dana, od četvrtka do subote, Creative StartUp obradit će aktualne teme kreativnih industrija kao što su 3D, primijenjeni dizajn ili novi načini financiranja. Na sajmu se predstavljaju lokalni dizajneri i kreativni poduzetnici, studenti Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci i Fakulteta za dizajn u Ljubljani te gostujući dizajneri iz Slovenije.

To je još jedna u nizu aktivnosti koje se provode u sklopu riječke kandidature za europsku prijestolnicu kulture 2020. Cilj ovoga projekta, vrijednog nešto više od 400 tisuća eura, od čega je 85 posto povučeno iz fondova Europske unije, međunarodno je predstavljanje riječkih i regionalnih kreativaca.

Ulaz na sva događanja je besplatan, after-partiji će biti u klubu Tunel, a program možete vidjeti na internetskim stranicama međunarodne konferencije "Creative StartUp"O riječkom Creative StartUpu, uoči otvorenja, s Irenom Kregar Šegotom i Vanjom Tataj iz Odjela za kulturu Grada Rijeke razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.