Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cres slavi svoj dan: u prvom planu europski projekt obnove Palače Moise

02.01.2018.

10:42

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u prostorima Osnovne škole Frane Petrića bit će obilježen Dan grada Cresa, lani je grad dobio novi autobusni kolodvor, izgrađeno je 80 novih vezova, a ukazao se i prvi Trgovački centar.

Ono što nas posebno veseli, rekao je najavljujući svečanost gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako, podaci su o broju upisanih u vrtić, odnosno školu, pa tako u vrtiću imamo 115 mališana, a u školi 215 učenika - najviše u posljednjih 10 godina.

Ovu 2018. godinu, trebao bi obilježiti zajednički projekt Ministarstva kulture i grada Cresa, za koji smo iz europskih fondova osigurali 85 posto, odnosno bespovratnih 3,5 milijuna eura, a radi se o obnovi i rekonstrukciji Palače Moise.

"Palača bi krajem 2018. morala funkcionirati kao centar cjeloživotnog obrazovanja, istraživački centar riječkog Sveučilišta, jedna stara zgrada kojoj je prije 10 godina prijetilo urušavanje, a najveća je povijesna zgrada iz 16. stoljeća u centru grada, odjednom je zasjala novim sjajem kad je skinuta skela prije petnaestak dana, onda smo s oduševljenjem mogli vidjeti kako to sad izgleda", kaže gradonačelnik Jurjako.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.